Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко шантажують можливістю її арешту


Київ – Генеральна прокуратура отримала рішення Печерського райсуду про примусове доставлення лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко до прокуратури для проведення слідчих дій. За повідомленнями інформагенцій, у коридорах головного слідчого управління, де проводяться відповідні слідчі процедури за участю Тимошенко, запроваджений безпрецендетний режим охорони.

Про те, що Печерський районний суд Києва виніс ухвалу про примусове доставлення до ГПУ Юлії Тимошенко, журналістам повідомив слідчий Генпрокуратури Олег Пушкар.

«ГПУ звернулася до суду щодо того, що Юлія Тимошенко неодноразово зірвала слідчі дії. Зараз з Юлією Володимирівною будуть проведені слідчі дії, після чого, я думаю, вона, цілком можливо, піде додому», – сказав Пушкар.

Але у ГПУ є й рішення Печерського суду «про її затримання і доставку в суд під вартою», додав також Пушкар.

За словами прес-секретаря лідера «Батьківщини» Марини Сороки, «вперше за весь час, коли Юлія Тимошенко бере участь у слідчих діях, у будівлі Головного слідчого управління ГПУ введено безпрецедентний режим охорони».

За її словами, у коридорі біля кабінету, в якому відбуваються слідчі дії за участі Тимошенко, перебувають від 25 до 30 правоохоронців у масках, нібито з підрозділу «Сокіл». Також, за словами прес-секретаря, заблоковано обидва виходи у коридорі.

Тимошенко можуть взяти під варту – депутати

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з місця події, біля будівлі ГПУ зібралися щонайменше триста прихильників Юлії Тимошенко.

Про те, що є попередня інформація про можливість зміни запобіжного заходу для Тимошенко, заявили і народні депутати, які також прибули до Генеральної прокуратури, Вони не виключають, що така концентрація правоохоронних органів у Генпрокуратурі обумовлена планами відвезти Тимошенко до Печерського районного суду Києва, який буцім ухвалить відповідне рішення.

Підозри про можливий арешт Тимошенко підсилює і присутність у дворі Генпрокуратури спеціального автомобіля для перевезення затриманих, біля якого чергують люди у камуфляжному одязі, у масках та із щитами.

До Генеральної прокуратури під’їхали і представники партії «Батьківщина», які, у свою чергу, машинами заблокували виїзд із двору.

Лідера «Батьківщини» відпустять – Кузьмін

Тим часом перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляє, що після проведення слідчих дій лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко відпустять.

«Наразі здійснюються слідчі дії, після їхнього завершення Юлія Володимирівна піде додому», – сказав Кузьмін біля будівлі Генпрокуратури.

Водночас, як повідомив речник ГПУ Юрій Бойченко, оскільки колишній прем’єр прийшла сьогодні на допит, питання можливого обрання запобіжного заходу у вигляді арешту поки що не вирішене.

Він також повідомив, що наразі Тимошенко висувають обвинувачення у кримінальній справі щодо підписання газових контрактів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG