Доступність посилання

ТОП новини

Іващенка повернули з лікарні до СІЗО – адвокат


Колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони України Валерія Іващенка перевели з лікарні швидкої медичної допомоги у Києві назад до слідчого ізолятора, повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

За словами захисника, він прибув до лікарні, щоб провідати підзахисного, проте конвой повідомив, що близько 18:00 у вівторок Іващенка етапували до СІЗО. «Ми це пов’язуємо з тим, що суд надав учора дозвіл дружині Іващенка відвідати його в лікарні сьогодні. Напевне, небажання допустити таке спілкування спричинило раптове повернення Іващенка назад до СІЗО», – заявив Нечипоренко.

Адвокат зауважив, що сьогодні він спілкувався з підзахисним у СІЗО, де його помістили в ту саму камеру, де він перебував до госпіталізації, і Іващенко сказав йому, що після виписки з лікарні медики не дали йому якихось рекомендацій щодо подальшого лікування. Крім того, медобстеження проводилося протягом лише трьох із п’яти днів його перебування в лікарні.

За словами Нечипоренка, його підзахисному «абияк зробили УЗД, МРТ, його обстежили невропатолог, нейрохірург, проте остаточний діагноз не встановили, лікування не призначили, відповідно, стан здоров’я Іващенка не змінився. Крім того, згідно з медичним висновком, у мого підзахисного виявили проблеми зі щитовидною залозою, легенями, а також зафіксували різке (на кілька діоптрій) погіршення зору».

Захист Іващенка має намір підготувати відповідні документи до Європейського суду із захисту прав людини, щоб той дав оцінку всім діям Генеральної прокуратури України та судової системи.

Водночас, як повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України, колишнього т.в.о. міністра оборони перевели назад до СІЗО у зв’язку із завершення медичного обстеження.

За даними служби, вчора, 24 травня, після проведеного діагностичного обстеження спеціалістами різного профілю Іващенка доставили до Київського слідчого ізолятора з відповідними рекомендаціями щодо подальшого лікування. За повідомленням, у ході проведеного обстеження в Іващенка виявили низку хронічних захворювань, проте без загострень та патологій. Перебування у медичній частині СІЗО Іващенко наразі не потребує, наголошують у пенітенціарній службі.
XS
SM
MD
LG