Доступність посилання

ТОП новини

Бригинець: поява будівельної техніки не пов’язана з конкурсом музеєфікації Десятинної


Депутат Київської міськради, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець стверджує, що дії біля фундаменту Десятинної церкви в столиці не пов’язані з конкурсом щодо подальшої долі пам’ятки.

«До фундаменту Десятинної церкви завозять будівельну техніку... Всі ці дії навколо фундаменту церкви ніяк не пов’язані з конкурсом музеєфікації Десятинної церкви», – наголошується в повідомленні прес-служби Бригинця.

За повідомленням, депутат наразі залишається на місці подій для з’ясування всіх обставин.

19 травня конкурсна комісія щодо визначення подальшої долі залишків фундаменту Десятинної церкви в Києві визначила двох переможців конкурсу. Один із проектів, автором якого є Андрій Миргородський, передбачає накриття залишків фундаменту Десятинної церкви «скляним хрестом» та спорудження невеличкої каплиці, другий (автор Ольга Кругляк) передбачає будівництво великої середньовічної церкви.
Комісія запропонувала обом творчим групам об’єднатися для створення спільного варіанту.

Напередодні інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на депутата Святослав Олійника повідомила, що біля фундаменту Десятинної церкви в Києві розпочалося розвантаження будівельних вагончиків.
XS
SM
MD
LG