Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС занепокоєні припущеннями про політичні мотиви в справі Тимошенко


Євросоюз висловлює занепокоєння припущеннями про політичну вмотивованість кримінальних справ, порушених проти лідера партії «Батьківщина», колишнього прем’єра України Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві речника верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон, оприлюдненій прес-службою представництва Євросоюзу в Україні.

«ЄС уважно слідкував за нещодавнім розвитком подій навколо справ Юлії Тимошенко та інших членів попереднього уряду України. На прохання Високого представника ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні постійно перебуває на зв’язку з органами влади у Києві стосовно рішення суду від 23 травня про затримання пані Тимошенко. ЄС висловлює своє занепокоєння з приводу припущень про політичні мотиви, що можуть стоять за цими справами», – йдеться в заяві.

Крім того, в документі мовиться, що в своїх відносинах з українською владою ЄС «продовжуватиме наголошувати на потребі дотримання принципів верховенства права, зокрема чесних, неупереджених та незалежних правових процедур».

«Ми звертаємо увагу на небезпеку створення враження, що судові заходи вживаються вибірково. Ми також наголошуємо на важливості забезпечення максимальної прозорості розслідувань, прокурорських дій та судового процесу. Ми вважаємо, що ці принципи особливо важливі в країні, з якою ми маємо намір встановити глибші договірні відносини, побудовані на політичній асоціації. Ми також нагадуємо, що зараз Україна головує в Комітеті міністрів Ради Європи», – йдеться в заяві речника верховного представника ЄС.
XS
SM
MD
LG