Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: за придбанням вакцин за завищеними цінами стоять люди Азарова


У партії «Батьківщина» заявляють, що уряд Юлії Тимошенко не мав стосунку до закупівлі медпрепаратів за завищеними цінами. Про це йдеться у заяві прес-служби партії «Батьківщина» з приводу повідомлення Кабінету Міністрів про 19 мільйонів доларів, відсуджених «Укрвакциною» в американському суді.

«Закупівлю лікарських засобів та вакцин, про які йдеться в рішенні американського суду за позовом «Укрвакцини», здійснював не уряд Юлії Тимошенко як колегіальний орган, а Міністерство охорони здоров’я за власною ініціативою», – заявляють у «Батьківщині».

За повідомленням, за закупівлі вакцин в МОЗ безпосередньо відповідав заступник міністра Зиновій Митник як керівник тендерного комітету міністерства. «Це той самий Митник, який за особистої ініціативи Миколи Азарова був призначений міністром охорони здоров’я вже при владі Януковича», – сказано у заяві.

«Не виключено, що й власники фірм-посередників, які наживалися на закупівлі ліків за схемами Митника, є людьми з оточення Азарова», – припускають у прес-службі «Батьківщини».

Також партія зазначає, що діяльність Митника критикував і депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк.

«Якщо Микола Азаров справді прагне повернути державі «накрадене», то йому варто почати із себе…», – заявляють у «Батьківщині».

Сьогодні прес-служба Кабміну заявила, що 20 травня «суд округу Орегон (штат Орегон, США) ухвалив рішення, відповідно до якого до державного бюджету України буде повернено понад 19 мільйонів доларів, незаконно витрачених урядом Тимошенко на придбання медпрепаратів за завищеними цінами через ланцюг посередників. 23 травня апеляційна інстанція підтвердила рішення суду, відхиливши вимоги захисту відповідача».
XS
SM
MD
LG