Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор заперечує вибіркове правосуддя


Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив у п’ятницю, що ніякої вибірковості у здійсненні правосуддя в Україні немає.

«Сьогодні відбувається активна боротьба з корупцією, і для Генеральної прокуратури всі рівні перед законом – чи це минуле керівництво країни, чи це чиновники нинішньої влади», – заявив він в ефірі телеканалу «1+1».

За його словами, з 26 нині розслідуваних у Генпрокуратурі кримінальних справ проти посадовців 19 стосуються представників колишнього уряду, 7 порушені проти чиновників нинішнього.

Генпрокурор, зокрема, заявив, що підставою для подання слідчих на арешт колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка стали «ігнорування викликів до слідчого, а також інші обставини, які свідчили, що він хотів сховатися від слідства».

Щодо справи колишньої Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко він заявив, що вона знала про ухвалене в понеділок рішення суду щодо її затримання, тому і з’явилася сама на допит до Генпрокуратури в вівторок.

Пшонка наголосив, що в рішенні йшлося саме про затримання, а не про арешт. Він назвав вигадкою заяви Тимошенко і її оточення, ніби її арештові того дня запобігла саме зустріч із генпрокурором групи іноземних дипломатів. Він додав, що запросив послів сам, щоб повідомити їм про кримінальні справи проти колишнього прем’єра.
XS
SM
MD
LG