Доступність посилання

ТОП новини

Справу про отруєння Ющенка можуть припинити – Пшонка


Генеральний прокурор Віктор Пшонка вкотре заявив у п’ятницю, що розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка, на той час кандидата на Президента, може бути зупинене, якщо не буде «доказів» цього отруєння.

Колишній Президент «не йде на контакт зі слідством» уже півроку, заявив генпрокурор в ефірі телеканалу «1+1».

Пшонка заявив, що необхідно зробити ще низку слідчих дій за участі Ющенка, включно зі здачею крові на аналіз, але той «відмовляється це зробити».

Раніше і сам генпрокурор, і інші керівники ГПУ вже заявляли, що колишній Президент «не зацікавлений» у розслідуванні справи про його отруєння і що справу можуть закрити, якщо він не здасть знову кров на новий аналіз.

Як заявляють нині в Генпрокуратурі, всі попередні аналізи і експертизи, в тому числі здійснені на прохання самої ж ГПУ, тепер не можуть бути визнані з процесуальних міркувань, а відтак не є доказами.

Свого часу повідомляли про три іноземні експертизи, зроблені на прохання Генеральної прокуратури 2005 року, які встановили, що вміст діоксину в крові Ющенка перевищував норму приблизно в 40 тисяч разів.

Сам Ющенко теж не раз заявляв, що готовий буде надати кров на нову експертизу, але за умов, що вона теж буде міжнародною і що Генпрокуратура офіційно засвідчить, які правові проблеми виникли в неї з попередньою.
XS
SM
MD
LG