Доступність посилання

ТОП новини

Заборони на ввезення в Україну овочів та фруктів з закордону немає – Держмитслужба


Заборони на ввезення на територію України імпортних овочів та фруктів немає. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомив заступник начальника відділу нетарифного регулювання Державної митної служби України Юрій Задорожний.

За його словами, «на сьогодні Держмитслужба не отримувала від Міністерства аграрної політики або безпосередньо від Державної ветеринарної та фітосанітарної служби ніяких вказівок з приводу заборони».

Юрій Задорожний також нагадав , що минулого року в Україні «головний інспектор з карантину рослин Мінагрополітики запровадив заборону на ввезення з Туреччини та Сирії помідорів, перцю та баклажанів», і тоді це рішення виконували всі служби, включно з Держмитслужбою.

Він також пояснив механізм пропуску імпортних овочів та фруктів на територію України. «Якщо компетентний орган запровадить заборону на ввезення яких-небудь продуктів, то ця заборона буде виконуватися. А щодо митного оформлення, то митники здійснюють пропуск таких вантажів з інших країн за наступною схемою: товар прибуває до пункту пропуску, ми викликаємо інспектора з карантину рослин, він перевіряє наявні документи, може за необхідності зробити відбір проб і зразків. Якщо товар відповідає фітосанітарним вимогам і нормам безпеки, інспектор ставить у товаро-супровідних документах відмітку про можливість його пропуску на територію України, і такий пропуск буде здійснено», – додав Юрій Задорожний.

Раніше у Німеччині 10 осіб померли від зараження кишковою паличкою. Джерелом інфекції влада назвала огірки, імпортовані з Іспанії.
XS
SM
MD
LG