Доступність посилання

ТОП новини

Школи можуть обирати мову підручників – Табачник


Міністерство освіти і науки, молоді та спорту дозволило школам вибирати мову підручників, якими вони будуть забезпечуватися за рахунок коштів державного бюджету. Про це міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник сказав в інтерв’ю одній із російських радіостанцій.

«Всі підручники, які видає держава за рахунок грошей державного бюджету, будуть видаватися так, як вимагають цього школи», – зазначив він.

За словами міністра, раніше надрукувана кількість підручників українською мовою часом виявлялась не до кінця затребуваною, тоді як підручників російською мовою не вистачало. «Тобто раніше було дуже просто: 170-180% підручників друкувалося українською мовою, навіть якщо вони залишалися в бібліотеках, і недостатній відсоток – російською мовою. Цього року школи Харкова, Криму, Донецька, Луганська, інших областей, якщо вони хочуть замовити підручники 11 класу російською мовою, вони їх отримають російською мовою за рахунок державного бюджету», – сказав Дмитро Табачник.

Міністр також повідомив, що в 2011 році батьки зможуть вибирати мову навчання для дітей. Окрім того, Дмитро Табачник припустив, що за бажанням батьків у Києві може збільшитися кількість російських шкіл.
XS
SM
MD
LG