Доступність посилання

ТОП новини

Тарифи на ЖКГ зрівняють до чергового опалювального сезону – Клюєв


Уряд України планує ввести єдині тарифи на послуги житлово-комунального господарства до початку опалювального сезону 2011-2012 років. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.

«Завдання висунуте: до нового опалювального сезону все зробити», – сказав перший віце-прем’єр. Він відзначив, що всі 18 видів тарифів на послуги будуть однаковими в усій країні, і уряд вже розробив методику їх визначення. «Зараз ми підготували єдиний алгоритм, і за ним усі органи місцевого самоврядування і незалежний регулятор розраховуватимуть тарифи. Згідно з цією методикою, тарифи по країні у цілому будуть єдиними. Не буде такого, що, наприклад, в Донецькій області кубометр води коштує одну ціну, а, скажімо, в Житомирській області – удвічі або утричі дешевше», – додав Андрій Клюєв.

Перший віце-прем’єр також наголосив, що у випадках, якщо з об’єктивних причин в якихось регіонах собівартість тарифу перевищуватиме встановлений рівень, різницю компенсуватимуть. Насамперед це стосується тарифу на воду. За словами Клюєва, за попередніми даними, розмір компенсації може становити 800-900 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG