Доступність посилання

ТОП новини

Повторна експертиза допоможе встановити причину смерті Чорновола – прокурор


Прокурор Києва Анатолій Мельник вважає, що повторна комісійна судово-медична експертиза допоможе встановити справжню причину загибелі покійного лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола. Про це прокурор заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Необхідність проведення цієї експертизи обумовлена тим, що були певні протиріччя в кримінальній справі. Також на цьому наполягали народні депутати, близькі родичі. Що стосується можливості встановлення наявності тілесних ушкоджень, я думаю, сьогодні медицина сучасна, і це можливо», – сказав Анатолій Мельник.

Водночас він зауважив, що, за попередньою інформацією експертів, процедура дослідження тіла В’ячеслава Чорновола може тривати 2-6 місяців, залежно від складності дослідження.

2 червня про таємну ексгумацію тіла повідомила сестра В’ячеслава Чорновола Валентина. Натомість пізніше того ж дня прес-служба прокуратури Києва поінформувала, що ексгумацію тіла провели за призначенням слідчого з дозволу його близьких родичів.

Слідчим відділом прокуратури столиці проводиться досудове слідство за фактом загибелі В’ячеслава Чорновола у березні 1999 року.
XS
SM
MD
LG