Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк називає листування з Кабміном загальноприйнятою практикою


Робоче листування між Національним банком України і Кабінетом міністрів України є загальноприйнятою світовою практикою взаємодії центральних банків і урядів.

Про це йдеться в заяві голови Нацбанку Сергія Арбузова, оприлюдненій на сайті відомства, з приводу розповсюдження у ЗМІ листа НБУ на адресу Прем`єр-міністра України Миколи Азарова щодо інфляційної ситуації в Україні та перспектив співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«Таке листування є загальноприйнятою світовою практикою взаємодії центральних банків і урядів. Це є складовою процесу координації монетарної політики Національного банку України та фіскальної політики уряду. Така співпраця дає можливість ефективно проводити економічну політику держави», – наголосив Арбузов.

За його словами, співпраця фахівців цих відомств з оцінки перспектив і моделювання економічних ситуацій і прогнозів окремих макроекономічних показників є цілком природною. «Важливим є те, що в цих дискусіях уряд і Національний банк знаходять спільні рішення для вирішення тих проблем, які є в економіці», – додав Сергій Арбузов.
XS
SM
MD
LG