Доступність посилання

ТОП новини

Межигір’я пікетувати не можна – суд


Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції Президента в Межигір’ї.

Як повідомляє «Українська правда», таким чином суд підтримав позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

Своє рішення суддя Ганна Панова аргументувала тим, що при подачі заявки «було порушено принцип завчасного сповіщення». Крім того, за її словами, «суд бере до уваги гарантоване людині право на відпочинок».

Пізніше в інтерв’ю журналістам голова сільради Нових Петрівців Родіон Старенький сказав, що підтримує рішення судді. «Це не зовсім підходяще місце для проведення акції. Це приватний сектор, а люди їдуть на роботу», – зазначив Старенький.

У понеділок журналісти збиралися провести мирну акцію біля президентської резиденції на річницю невиконання обіцянки Віктора Януковича зняти корупційні підозри щодо резиденції та продемонструвати свої володіння.

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. Однак у суботу стало відомо, що Новопетрівська сільрада в судовому порядку вимагає скасувати пікетування.
XS
SM
MD
LG