Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія відзначає 85-річчя з дня народження королеви Єлизавети


У Лондоні відбувся щорічний військовий парад з нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети Другої. Їй цього року виповнилося 85 років.

Герцог Кембриджський, який нещодавно одружився, проїхав на коні поруч зі своїм батьком принцом Чарльзом в традиційному строї ірландської гвардії.

Дружина принца Вільяма, герцогиня Кембриджська, їхала в кареті разом із герцогинею Корнуольською та принцом Гаррі.

Пізніше королівська родина на балконі Букінгемського палацу спостерігала за військовими літаками, які пролітали над містом.

10 червня чоловік королеви Британії, принц Філіп, святкував своє 90-річчя, повідомляє британська телерадіокомпанія «Бі-Бі-Сі».

У країнах британської Співдружності націй, які виникли на місці колишньої британської імперії і в яких британський монарх залишається формальним головою держави, заведено, що день народження монарха офіційно святкують у «зручний» день, який не збігається з реальним днем народження, різний у різних країнах і до того ж може не бути твердо зафіксований.

Зокрема, в самій Великій Британії офіційний день народження монарха святкують у першу, другу або третю суботу червня, коли більша ймовірність гарної погоди.

Справжній день народження нинішньої королеви Єлизавети II – 21 квітня.
XS
SM
MD
LG