Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен Росії: вбивство Буданова – провокація


Уповноважений із питань прав людини Росії Володимир Лукін заявив у суботу на телебаченні, що вважає за провокацію міжнаціональних конфліктів убивство колишнього полковника Юрія Буданова, відомого судом над ним за вбивство чеченської дівчини.

Тим часом у Москві зберігають посилений режим роботи поліції після вбивства Буданова, яке здійснили в Москві у п’ятницю.

Увечері в суботу з поліції після «профілактичної розмови» відпустили всіх 12 російських націоналістів, яких перед тим затримали в центрі столиці Росії при намаганні провести несанкціоновану акцію на пам’ять про Буданова.

Колишній командир російського танкового полку в Чечні колишній полковник Юрій Буданов був 2003 року засуджений за вбивство 18-річної чеченки Ельзи Кунґаєвої. 2009-го його звільнили умовно-достроково, що викликало протести серед правозахисників і серед чеченців.

Російське слідство заявляє, що наразі не має свідчень про можливу причетність до його вбивства етнічних угруповань, і так само говорить, що це вбивство могло бути провокацією, враховуючи особу Буданова.
XS
SM
MD
LG