Доступність посилання

ТОП новини

Герман обіцяє, що Янукович зробить висновки зі звіту Freedom House


Радниця Президента Ганна Герман обіцяє, що Віктор Янукович зробить висновки зі звіту Freedom House, який уперше оприлюднили в квітні і сьогодні представили в Україні.

Вона наголосила, що під час реформ розмов про демократію ніколи не буває забагато.

Ганна Герман, зокрема, повторила наведені в звіті Freedom House заяви чинної влади, що вона отримала державу, в якій був брак ефективного урядування та широко розповсюджена корупція.

«Для того, щоб подолати негативи, які ми отримали у спадок, ми повинні були взятися за швидкі реформи. Звичайно, без тих реформ не можна, очевидно, обійтися без помилок. Без міцної влади ми не зможемо зробити реформування країни, але ми не хочемо, щоб зміцнення цієї влади відбувалось за рахунок демократичних процесів,за рахунок звуження прав людини чи свободи преси», – заявила вона.

Ганна Герман також заявила, що чинна влада дуже швидко реагує на помилки, які трапляються. Радник Президента відзначила, що вже здійснено низку кроків, «спрямованих на розвиток демократії в Україні».

Зокрема, вона акцентувала увагу на ухваленні закону про публічну інформацію та про скасування обов’язкової акредитації зарубіжних журналістів в Україні.

Також Герман наголосила, що нині більше від чотирьохсот чиновників притягнули до кримінальної відповідальності за хабарництво. Радниця Президента зауважила, що це найбільша кількість чиновників, проти яких порушили кримінальні справи за фактом хабарництва, за останні роки.

Сьогодні міжнародна правозахисна організація Freedom House презентувала в Києві свій остаточно завершений звіт щодо стану демократії в Україні. В «Домі свободи» і надалі стурбовані концентрацією влади в Україні у руках Партії регіонів. Серед негативних тенденцій в Україні також зазначається посилення тиску на медіа, переслідуваннями опозиції та розквіт корупції.
XS
SM
MD
LG