Доступність посилання

ТОП новини

На Придніпров’ї відбулася прем’єра маловідомого фільму Параджанова


У вівторок у Дніпропетровську відбувся творчий вечір, присвячений сторіччю від дня народження Івана Корнієнка, відомого українського кінознавця і сценариста.

Вечір пам'яті, присвячений життю і творчості Івана Корнієнка, організував кіноклуб імені Данила Сахненка, який діє при обласній науковій бібліотеці. В гостях у клубу буде онук майстра, заслужений діяч мистецтв України Владислав Корнієнко.

В рамках творчого вечора відбулась прем'єра картини Сергія Параджанова «Золоті руки» (1957), сценаристом у якій виступив Іван Корнієнко. Це був перший показ стрічки в Україні.

«Золоті руки» – це хронікально-документальний фільм, знятий Сергієм Параджановим за однойменним сценарієм мого діда, і практично не відомий широкому глядачеві. Я дуже радий і гордий, що саме Дніпропетровщина перша побачить картину», – розповів журналістам онук кіносценариста Владислав Корнієнко.

Іван Корнієнко – відомий український критик, кінознавець і сценарист, доктор мистецтвознавства (1966). Народився 27 листопада 1910 року в селі Шестірня Широківського району Дніпропетровської області. Автор багатьох досліджень, монографій і статей з історії та теорії о кіно. Написав сценарії фільмів «Українське народне мистецтво» (1954), «Гнат Юра» (1961), «Золоті руки» (1960), «Слово про Ігоря Савченка» (1965) тощо.
XS
SM
MD
LG