Доступність посилання

ТОП новини

Україна після Другої світової залишилася колонією (огляд преси)


Київ – Сьогодні – 70 років від початку війни Німеччини проти СРСР. Досі ця дата спричиняє палкі суперечки і лишає неоднозначні відповіді на чимало запитань. Газета «Сегодня» пропонує свої версії відповідей на деякі з них. Зокрема, про те, чому Радянський Союз не був готовий до війни і чи дійсно СРСР готувався до нападу на Німеччину.

Для оцінки участі України в Другій світовій війні дописувач газети «День» пропонує кілька тез. Теза перша: статус Радянської армії на території України – це статус окупаційної армії. Друга теза: потрібно розрізняти, з одного боку, участь окремих громадян – українців – у Другій світовій війні та, з іншого боку, участь держав у цій війні. Всього ж автор статті наводить шість тез, після яких пропонує висновок, що для України 9 травня – не День Перемоги, бо Україна в цій війні програла, оскільки так і залишилася колонією. Інші висновки читайте в статті «Про червоний прапор, (не) перемогу та «кашу» в головах».

Коли вирішиться проблема довгобудів в Україні? Як переконують експерти «Ізвестій» в Україні», будівництво поновиться лише після того, як виростуть доходи населення і зменшаться апетити звиклих до надприбутків забудовників.

Сьогодні до переліку Всесвітньої спадщини можуть занести Кирилівську та Андріївську церкви, а Києво-Печерську Лавру та Софію Київську – викреслити взагалі. Проте, як стверджує столична «Вечірка», в Міністерстві культури особливо не переймаються цим. Докладніше читайте в статті «ЮНЕСКО придивляється до Києва».

Пільги на сплату земельного податку для власників садових і дачних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, в Податковому кодексі не передбачені. До 1 липня податкова служба повинна розіслати людям повідомлення-рішення про суму нарахованого податку, який треба внести впродовж 60 днів. Про те, які нововведення торкнулися земельного податку, як змінилися його ставки і терміни сплати для громадян, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG