Доступність посилання

ТОП новини

Іран опротестовує в ООН нові санкції США


Іран надіслав у п’ятницю генеральному секретареві ООН Пан Ґі Мунові листа протесту проти останніх санкцій, які запровадила проти цієї країни влада Сполучених Штатів.

Як повідомив посол Ірану в ООН Могаммад Хазаеї, політику санкцій США в листі названо «надзвичайно небезпечною» й такою, що «ніколи не піде на користь підтриманню міжнародного миру й безпеки».

Попереднього дня, в четвер, уряд США заборонив американським компаніям і особам мати фінансові справи з іранською авіакомпанією Iran Air і адміністрацією одного з портів, яка є підрозділом Корпусу вартових Ісламської революції Ірану.

США звинувачують ці іранські організації в причетності до заборонених передач Іранові озброєнь і технологій, які можуть посприяти іранській ядерній програмі.

На Іран, крім санкцій окремих держав чи об’єднань, накладені також уже чотири пакети міжнародних санкцій Ради безпеки ООН через відмову Тегерана зупинити програму збагачення урану, яка може бути елементом підозрюваного намагання Ірану здобути ядерну зброю. Іран відкидає такі звинувачення, але доказів суто мирного характеру своєї ядерної програми не надає.
XS
SM
MD
LG