Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартує кінофестиваль пам’яті Юрія Іллєнка


У шести містах України у суботу стартує кінофестиваль «Відкрита ніч». П’ятнадцятий «дубль» кінофоруму присвятили пам’яті видатного українського режисера, сценариста, письменника, художника, педагога-кінематографіста Юрія Іллєнка, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами організаторів фестивалю, «представляючи Україну на міжнародних фестивалях в Каннах, у Москві, в Берліні, Тегерані, Неаполі, Торонто, Монреалі, Ванкувері, Тайпеї, Сочі, Інську, Соренто, Мар-дель-Плато, Карлових Варах, Белграді, одержуючи призи за межами Батьківщини, Юрій Іллєнко став частиною світової культури».

На початку фестивалю глядачі побачать фрагменти з фільмів Юрія Іллєнка.

Окремою сторінкою фестивалю у позаконкурсній програмі буде фільм «Крос» режисера Марини Вроди, який виборов головний приз Канського фестивалю серед короткометражних фільмів нинішнього року.

Особливістю цьогорічного фестивалю є також розширення його фестивального глядацької аудиторії. Досі аудиторія присутніх на фестивалі складалася з гостей на Андріївському узвозі у Києві. Цього року фестиваль «Відкрита ніч», окрім Києва, вперше одночасно проходить також у Львові, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Чернівцях та Запоріжжі.
XS
SM
MD
LG