Доступність посилання

ТОП новини

У Львові відзначають 10-річчя візиту Івана Павла ІІ


Близько 40 тисяч вірян Української греко-католицької церкви (УГКЦ) взяли участь у богослужінні з нагоди десятої річниці візиту Папи Римського Івана Павла II до України.

Літургію очолив архієпископ Святослав (Шевчук). Богослужіння відбулося біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Львові, де 10 років тому Іван Павло ІІ зустрічався з молоддю.

Під час проповіді глава УГКЦ наголосив, що сьогодні віряни цієї конфесії «відчувають великий душевний підйом і переживають особливий момент, святкуючи десятиріччя приїзду Папи Римського в Україні».

«Він приїхав як простий пілігрим, щоб зануритися в наше повсякденне життя, побачити, почути і пережити наш біль, перейнятися історією нашої церкви... Він ніби витягнув нас із хаосу сучасного світу і своїми словами потягнув нас до Христа», – сказав архієпископ Святослав.

Глава УГКЦ додав, що слова Папи Римського, сказані 10 років тому, наразі «дають рясні плоди».

Заходи з нагоди святкування десятої річниці візиту Папи Римського Івана Павла II в Україну відбулися в Києві. До столиці привезли мощі Івана Павла ІІ: частину волосся з його голови, пілеолус (шапочку священика).

Десятиріччя перебування Івана Павла ІІ в Україну у Львові відзначають 25-26 червня.

Папа Римський Іван Павло II відвідав Україну з п’ятиденним візитом у червні 2001 року. Він побував у Києві та Львові.
XS
SM
MD
LG