Доступність посилання

ТОП новини

Суд над Тимошенко дискредитує судову систему – Литвин


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що судовий процес над колишнім Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко дискредитує судову систему. Про це він заявив під час прямої телефонної лінії в редакції однієї з українських газет.

За його словами, якщо аналізувати публічну частину судового процесу, то видно, що відбувається «анархізація судової системи», відбувається її дискредитація.

Володимир Литвин вважає, що «це один із перших процесів, який дозволяє задіяти принцип змагальності». При цьому він підкреслив, що в даному випадку «аргументи і логіка» з боку захисту виглядали б переконливіше, ніж «якась виразна поведінка на конфронтацію». «Від цього Тимошенко та її команда не виграють», – додав спікер парламенту.

За словами Литвина, з самого початку ця справа викликала міжнародний резонанс. «І тут використовуватимуть усі процедури, і особливо активно виступатиме лінія захисту, судячи з початку процесу, але, я думаю, що змагальність, аргументи, логіка, вони будуть або набувати прихильників, або та чи інша сторона втрачатимуть прихильників», – сказав Володимир Литвин.

24 червня Печерський районний суд Києва почав розгляд кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, яку прокуратура звинувачує у перевищенні службових повноважень під час підписання контрактів на постачання російського газу в січні 2009 року і в інших зловживаннях за часів управління нею урядом у 2007-2010 роках.

29 червня Печерський районний суд Києва переніс на 4 липня розгляд кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG