Доступність посилання

ТОП новини

Янукович не бажає бути губернатором у Путіна (європейська преса)


Прага – Чергове перенесення засідання українсько-російської міждержавної комісії з 29 червня на кінець липня у пресі експерти називають виявом кризи у стосунках між Москвою та Києвом і доходять висновку, що ці відносини «зайшли у глухий кут» і стали ще гіршими, ніж за часів Віктора Ющенка. В Америці та Великій Британії з надією очікують на суперчемпіонський бій у німецькому Гамбурзі в суботу, 2 липня, між українцем Володимиром Кличком та англійцем Девідом Хеєм у надважкій боксерській вазі. Американці й британці бажають, щоб Хей розпочав завершення боксерської гегемонії братів Кличків. Оглядачі також звертають увагу на те, що світова фінансова криза призвела до спаду народжуваності в Європі та Америці.

Московська «Нєзавісімая газета» констатує, що чергове перенесення засідання українсько-російської міждержавної комісії з 29 червня на кінець липня цього року означає глибоку кризу у стосунках між Москвою та Києвом, навіть ще гострішу, ніж за часів президентства Віктора Ющенка, коли йшлося більше про незгоди у гуманітарній сфері, аніж в економічних питаннях. За Януковича, котрого в Кремлі очікували «як свого», економічні суперечності між Україною та Росією стали значно гострішими, аніж за Ющенка. Аналітики вважають, що українські олігархи довкола Януковича не бажають економічної залежності від Росії. І як не парадоксально, експерти кажуть, що за часів Януковича «Україна просунулася у питанні євроінтеграції значно далі, аніж при прозахідному Ющенкові». Тут також йдеться про те, що Москві, як ніколи, залежить у якому зовнішньополітичному напрямку нині рухатиметься Україна, і в Кремлі зовсім не бажають укладення Угоди про зону вільної торгівлі та асоціацію між Києвом та Брюсселем. Експерти також зауважують у московському виданні, що «Президент України не погодиться обмежити свою владу, перетворившись в губернатора російської провінції». Тому, як констатують експерти, міждержавні переговори Росії та України «зайшли у глухий кут».

Впливова «Волл Стріт Джорнал» публікує матеріал Ґордона Маріно про наступний суботній бій в німецькому Гамбурзі боксерів професіоналів у найпрестижнішій суперважкій вазі, в якому беруть участь українець Володимир Кличко, чемпіон світу за трьома версіями – WBO, IBF та IBO, та англієць Девід Хей, котрий володіє чемпіонським поясом за версією WBA. Йдеться про зосередження всіх поясів у суперважкій вазі в руках клану Кличко, як пише автор статті, у той час, коли найпрестижніший пояс за версією WBC має Віталій – старший брат Володимира. Американці та британці бажають перемоги Хея, бо їм не подобається манера ведення боїв братами Кличко та їхнє десятирічне панування у суперважкій вазі, яка колись була гегемонією американців та британців, пише Ґордон Маріно. Прихильники Хея сподіваються на його швидкість і силу удару. А фахівці кажуть про повну перевагу Володимира над Девідом за фізично-технічними даними. Наслідок цього бою може бути «кошмаром для боксу», на думку Морено, якщо брати заволодіють всіма поясами і це ще більше погіршить й без того «хитку ситуацію у надважкій категорії».

Австрійська «Дер Штандард» повідомляє про результати останнього дослідження демографами впливу світової фінансової кризи на народжуваність у різних країнах світу. Демографи дійшли висновків, що глобальна світова криза 2008- 2009 років призвела до спаду народжуваності в Європі і США. Тут йдеться про те, що у таких країнах як Англія, Ірландія, Італія, Чехія, Словенія та Україна негативний вплив на народжуваність мало зростання безробіття і низька зарплата. Негативний вплив кризи на динаміку народжуваності спостерігався також у Німеччині, Швеції та Швейцарії.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG