Доступність посилання

ТОП новини

ЄС пропонує Україні долучитись до створення єдиного енергоринку


Євросоюз пропонує Україні долучитись до створення єдиного європейського енергетичного ринку, який члени ЄС планують сформувати до кінця 2014 року. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Києві Посол Угорщини в Україні Мігай Баєр.

Посол наголосив, що під час головування Угорщини в ЄС ухвалили відповідну стратегію, яка «дозволить зменшити залежність європейців від імпортованих з Росії енергоносіїв, залучити у промисловість енергоефективні технології та об’єднати енергетичну систему Європи в одне ціле».

Він нагадав, що підвищення енергетичної безпеки в Європі було одним з головних завдань під час піврічного головування Угорщини в Євросоюзі. «Ми узгодили важливі документи. Один – згідно з яким країни ЄС відтепер координують свою енергетичну політику і готують юридичні та технічні передумови для створення єдиного енергоринку. Другий документ – це програма енергетичного розвитку, до якої ми пропонуємо долучитись Україні, котра виступає справжнім енергетичним вузлом та важливою територією для транзиту енергоносіїв. Насправді, європейський енергоринок без України не обійдеться», – додав Мігай Баєр.

Головування Угорщини в Євросоюзі завершилося 30 червня. Окрім узгодження та ухвалення Плану формування єдиного європейського енергоринку, під час угорського головування Євросоюз ухвалив зокрема Дунайську регіональну стратегію, а також Європейську стратегію інтеграції ромів.
XS
SM
MD
LG