Доступність посилання

ТОП новини

Українці вже сумніваються в антикорупційному законі – опитування


Українці не вірять, що новий антикорупційний закон зможе перемогти корупцію. Про це свідчать результати телефонного опитування «Корупція в Україні», проведеного Інститутом Горшеніна.

Зокрема, 72,1% респондентів висловили переконання, що новий антикорупційний закон не допоможе перемогти корупцію в Україні. У те, що новий закон переможе корупцію, вірить майже кожний шостий респондент (14,8%).

Більшість опитаних українців (53,5%) вважає, що новий антикорупційний закон не сприятиме викорінюванню корупції через невиконання в Україні законів взагалі. При цьому кожний четвертий респондент (25,8%) упевнений, що для боротьби з корупцією одного закону не достатньо. Майже третина опитаних (32,5%) вважає, що урядовці саботуватимуть виконання даного закону, а 12,7% респондентів вважають, що закон недостатньо жорсткий.

Телефонне опитування «Корупція в Україні» в Інституті Горшеніна провели з 28 до 30 червня. Всього, згідно з випадковою вибіркою, опитали 1000 респондентів віком від 18 років у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Похибка репрезентативності не перевищує 3,2%.
XS
SM
MD
LG