Доступність посилання

ТОП новини

У Карлових Варах відкрився 46-й міжнародний кінофестиваль


Сьогодні у Карлових Варах відкривається 46-й міжнародний кінофестиваль – єдиний фестиваль престижної категорії «А» у Східній і Центральній Європі.

Цьогорічна програма фестивалю охоплює 200 повнометражних художніх і документальних фільмів із усіх континентів, 60 із них матиме у Карлових Варах світову прем’єру. Серед найвідоміших гостей фестивалю – американські актори Джон Малковіч і Джуді Денч, яка представить на відкритті фестивалю нову екранізацію відомого роману Шарлотти Бронте «Джен Ейр».

У секції «На Схід від Заходу» можна переглянути стрічки з країн Східної Європи. Як повідомили Радіо Свобода в представництві фестивалю, українських фільмів на фестивалі немає.

Переможців Карловарського фестивалю оголосять у день закриття фестивалю – 9 липня. За головну нагороду – «Кришталевий глобус» і 30 тисяч доларів США – до боротьби вступило 12 художніх фільмів. Як і щороку, відбудеться вручення престижної нагороди глядачів.

Підтримуючи традицію, у Карлових Варах квитки для студентів на кіноперегляди продаються за зниженою ціною – в перерахунку 5 доларів США. Працюватиме також «Літній кінотеатр» – кінозал під відкритим небом.
XS
SM
MD
LG