Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога прозвітував про МНС, туристичний Чорнобиль і політичні плани


Віктор Балога
Віктор Балога

Ярина Федьків Київ – Міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога у п’ятницю підбив підсумки піврічної діяльності: розповідав про реформування, спрощення дозвільної системи для підприємців, про непорозуміння навколо туристичних візитів у Чорнобильську зону та про власну політичну кар’єру.

Керівник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога наголосив на позитивних змінах внаслідок реформування діяльності міністерства. За його словами, кількість надзвичайних ситуацій у країні зменшується.

Міністр відзначив, що МНС сподівається поновити туристичні мандрівки до Чорнобильської зони, врегулювавши суперечності з Генеральною прокуратурою щодо спрощення порядку відвідування Чорнобильської зони туристичними групами.

«Я особисто звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки з метою посприяти та підтримати поновлення туристичних візитів до Чорнобильської зони. Однозначно, це питання вирішиться в короткий час. Візити з пізнавальною метою до Чорнобильської зони будуть відновлені протягом місяця», – пообіцяв Віктор Балога.

МНС обіцяє не жахати підприємців

За словами міністра, у перебігу реформ Міністерство надзвичайних ситуацій також спростить для підприємців дозвільну систему у сфері пожежного нагляду.

Низка запропонованих ініціатив має зменшити ризики застосування корупційної діяльності з боку працівників пожежного нагляду. Як зазначив Балога, згідно зі змінами, які ініціює міністерство, рішення про закриття підприємства-порушника правил пожежної безпеки ухвалюватиме суд, а не органи пожежного нагляду.

Реформування діяльності Міністерства торкнулось і освіти. Із п’яти навчальних закладів, підпорядкованих МНС, залишаться лише два спеціальні виші – у Вінниці і Львові. Згодом і їх буде передано в підпорядкування Міносвіти.

«Існуюча база МНС поступається сьогодні країнам Європи. Але ми працюємо прозоро і чесно», – запевнив міністр.

Регіональні особливості лідера «Єдиного центру»

На запитання, чи балотуватиметься він у народні депутати, Віктор Балога відповів: «Якщо я піду по мажоритарному округу, то буду обраний депутатом Верховної Ради. Я маю довіру громади».

За словами міністра, у нього є порозуміння з мешканцями рідного Закарпаття.

На думку політолога Володимира Фесенка, у чинного глави МНС дійсно є політичне майбутнє.

«Сьогодні він знайшов місце у політичній владі. Адже у нього є достатньо впливові партнери, можливо, і покровителі, які забезпечили місце в уряді і, можливо, забезпечать і в майбутньому. Думка про те, що він може легко виграти в мажоритарному окрузі, теж не безпідставна. Він контролює Мукачеве і Мукачівський район», – сказав Володимир Фесенко в коментарі для Радіо Свобода.

Водночас політолог зазначає, що Віктор Балога має змогу робити ставки лише на перемогу у мажоритарному окрузі, оскільки очолювана ним партія «Єдиний центр» має низькі рейтинги, і ситуація за рік навряд чи зміниться.

Сам міністр з питань надзвичайних ситуацій щодо свого політичного майбутнього висловився так: «Я працюю до тих пір, поки я потрібний Президентові, поки він мені довіряє».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG