Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу через книгарню «Сяйво»


Прокуратура Києва 29 червня порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження книгарні «Сяйво» у Києві. Про це на брифінгу повідомив прокурор Києва Анатолій Мельник.

Він повідомив, що за його дорученням прокуратура провела перевірку, під час якої встановили, що посадовими особами Шевченківської районної ради Києва було відчужено приміщення книгарні «Сяйво». Мельник додав, що вартість цього приміщення становить близько 12 мільйонів гривень.

Прокуратура порушила справу за статтею 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість.

Прокурор Києва не конкретизував імена підозрюваних у незаконному відчуженні приміщення книгарні «Сяйво».

За попередніми даними, сума збитків, завданих громаді Києва внаслідок незаконного відчуження приміщення книгарні «Сяйво», становить близько 9 мільйонів гривень.

17 травня господарський суд Києва повернув у комунальну власність столиці приміщення книгарні «Сяйво».

У вересні 2009 року управління комунальної власності Шевченківської районної адміністрації продало приміщення «Сяйва» площею 383 квадратних метри на аукціоні товариству з обмеженою відповідальністю «Абриль-Студіо» за 2,248 мільйона гривень. Приватизація приміщення стала можливою після ухвалення Шевченківською районною радою рішення про його включення до переліку об’єктів комунальної власності району, що підлягають продажу на аукціоні.
XS
SM
MD
LG