Доступність посилання

ТОП новини

Підписанню Угоди про асоціацію сприятимуть реформи в Україні – комісар ЄС


Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Філе вірить у збереження позитивної динаміки переговорного процесу з укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що включатиме положення щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Про це він заявив учора під час засідання парламентського клубу Україна-ЄС у Страсбурзі.

«Успіху переговорного процесу сприятимуть всеохоплюючі реформи в Україні, зокрема, виборча, конституційна та судова. Роль парламенту та конструктивний діалог усіх політичних сил дуже важливий у цьому зв’язку», – наголосив єврокомісар.

Штефан Філе також зазначив, що для європейської сторони дуже важливо, щоб усі політичні сили в Україні та Євросоюзі долучилися до політичного діалогу Україна-ЄС.

Єврокомісар також повідомив, що для України важливий антикорупційний досвід GRECO та висновки Венеціанської комісії. За його словами, ЄС уважно слідкує за ухваленням антикорупційного законодавства в Україні, і важливо, щоб система державних закупівель в Україні також відповідала принципам прозорості та протидії корупції.
XS
SM
MD
LG