Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив транслювати судове слідство у справі Тимошенко


Печерський районний суд Києва заборонив пряму телетрансляцію, а також фото- та відеозйомку на стадії судового слідства у справі щодо газових контрактів, порушеній проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Відповідне рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв.

«Суд, враховуючи значення вимоги Кримінально-процесуального кодексу України, вислухавши думку учасників судового засідання, керуючись статтею 20 Кримінально-процесуального кодексу України, статтею 11 закону про судоустрій і статус суддів, на місці постановив дозволити фото- та кінозйомку, транслювання судового засідання на підготовчій стадії судового засідання. Суд забороняє проведення фото-, кінозйомки та транслювання судового засідання на початку судового слідства», – сказав суддя.

Він наголосив, що питання продовження прямої трансляції, фото- і відеозйомки після допиту, зокрема, свідків, вирішать відразу після виконання вимог Кримінально-процесуального кодексу.

«При цьому суд ще раз роз’яснює, що судове засідання відбувається відкрито, і представники засобів масової інформації навіть на цих стадіях мають право знаходитись у залі суду і користуватися портативними аудіотехнічними засобами. Це право жодним чином не обмежується», – додав Родіон Кірєєв.
XS
SM
MD
LG