Доступність посилання

ТОП новини

Справа «запорізького Сталіна»: СБУ просять перевірити причетність спецслужб Росії


Дніпропетровська громадська організація «ГРАД», яка юридично захищає активістів «Тризубу», звинувачених у відпилюванні голови запорізькому пам’ятнику Сталіна, звернулась до голови СБУ Валерія Хорошковського. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі організації.

Активісти вимагають, щоби відомство провело додаткову перевірку причетності російських спецслужб до провокативного встановлення та підриву пам'ятника Сталіну у Запоріжжі.

«ГРАД» вважає, що версія російського сліду в подіях, які завдали суттєвої шкоди інтересам держави, розслідувана недостатньо», – зазначили в організації.

На думку активістів, справа «запорізького Сталіна» може бути «спецоперацією іноземних спецслужб, яка дискредитує державу в очах міжнародного співтовариства, посилює внутрішню дестабілізацію, ізоляцію від Європи і сприяє потраплянню України в зону російського домінування».

В організації стверджують, що встановлення погруддя Сталіну у Запоріжжі було від початку продуманою провокацією, так само, як і вибух у новорічну ніч. Це також має стати предметом перевірки СБУ, заявили в організації.
XS
SM
MD
LG