Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Я намагаюся не втручатися у процес Тимошенко


Президент України Віктор Янукович запевняє, що не втручається у перебіг судового процесу у справі щодо газових контрактів, порушеній проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це він заявив на прес-конференції у Києві.

«Є політика і є право, тобто є кримінальна відповідальність. Що стосується права, то це прокурор і суд. Вони там роблять висновки й ухвалюють рішення. Ви уявляєте собі будь-яке моє необережне втручання в цю систему, до чого воно може призвести? Тому я намагаюся не втручатися в ці процеси і не робити поспішних висновків», – сказав Віктор Янукович.

«Я жодного разу не образив і не принизив Тимошенко. Я ніколи собі цього не дозволяв робити – як людина, як чоловік і як президент. Тому висновки зроблять правоохоронні органи, а крапку поставить суд», – наголосив Президент.

Віктор Янукович додав, що він виступає «за те, щоб якомога швидше закінчився цей процес». Я взагалі не бажаю зла чи ще чогось поганого Тимошенко. Те, що вона має, – це її питання. Вона краще знає, де і в чому вона винна. І якщо вона порушила закон, у неї є можливість захищатися», – сказав голова держави.

Віктор Янукович також зазначив, що під час проведення процесу над Юлією Тимошенко суд не порушує закони. «Мої консультанти, яким я ставлю питання, в якій частині порушуються закони, наприклад, судом, відповідають, що на сьогоднішній день судом порушень закону немає. Закон порушується тільки Тимошенко, адвокатами і народними депутатами, присутніми в залі, які перешкоджають сьогодні законній судовій процедурі», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG