Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук: не знаю Президента України, який би хоч раз не зрадив Конституції


Колишній Президент України Леонід Кравчук вважає, що нова Конституція має затверджуватися на всеукраїнському референдумі.

Про це він заявив в ефірі Першого національного телеканалу.

Він наголосив, що зміни до Конституції повинні бути розроблені на основі світового досвіду та бачення членів Конституційної Асамблеї, яка буде створена.

Водночас Кравчук наголосив, що українці мають ментальну установку, згідно з якою «рішення вождів» можуть бути важливішими за Конституцію.

«Я не знаю в Україні – і себе до них відношу – ні Президента, ні прем`єра, ні голови Верховної Ради, який за двадцять років хоч раз не зраджував Конституції і законам. Не знаю. Це правда. Я нічого не перебільшую, менталітет у людей такий, що вони думають, що є рішення важливіші, ніж Конституція», – наголосив екс-Президент.

21 лютого 2011 року Президент України Віктор Янукович підписав указ про підтримку ініціативи Президента України у 1991-1994 роках Леоніда Кравчука щодо створення Конституційної Асамблеї для підготовки змін до Конституції України.

Янукович створив Науково-експертну групу з підготовки Конституційної Асамблеї. Група має узяти до відома запропоновану Кравчуком концепцію реформування Конституції України.
XS
SM
MD
LG