Доступність посилання

ТОП новини

Іран більше не визнає дипломи українських медичних вишів


Посольство України в Ірані підтвердило інформацію про відмову цієї держави визнавати дипломи українських медичних вищих навчальних закладів з 1 січня 2010 року. Про це агенції «Українські новини» повідомила третій секретар посольства Юлія Ющенко.

«Можу підтвердити, що, починаючи з 1 червня 2009 року, Вища рада оцінки навчальних документів при Міністерстві терапії, гігієни і медичної освіти Ірану ухвалила рішення, що з 1 січня 2010 року дипломи про вищу освіту, отримані у вищих медичних навчальних закладах України, не визнаються», – сказала вона.

За словами Ющенко, Іран мотивував своє рішення розбіжностями у навчальних програмах. У посольстві також зазначили, що Україна – не єдина країна, дипломи якої в Ірані більше не визнають. Юлія Ющенко навела приклад аналогічної ситуації з дипломами медичних вишів Вірменії.

Водночас секретар зазначила, що інформацію про відмову Ірану визнавати українські дипломи не довели до української сторони в офіційному порядку.

Раніше депутат Верховної Ради від фракції НУНС Анатолій Гриценко заявляв про відмову Ірану визнавати дипломи медичних вишів України.
XS
SM
MD
LG