Доступність посилання

ТОП новини

Суддя має відповісти за дебош в Одесі – голова Вищої ради юстиції


Неналежна поведінка суддів у вільний від роботи час може вважатися порушенням суддівської присяги, заявив Радіо Свобода голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, коментуючи бійку за участю судді, яка трапилася в одному з нічних клубів Одеси 7 липня.

«До повноважень Вищої ради юстиції внесли зміни, які визначають підстави того,чи є такі порушенням присяги судді. На цьому наполягала і Венеціанська комісія. Я гадаю, що така поведінка судді, яка порушує норми моралі, може бути підставою його звільнення з посади», – сказав Колесниченко.

За його словами, зараз інцидент розслідують правоохоронні органи, і Вища рада юстиції не втручається, щоб не впливати на слідство. Але Колесниченко не виключив, що після завершення слідчих дій Вища рада юстиції повернеться до цього питання.

Як повідомляли українські засоби інформації, 7 липня син голови Апеляційного суду Києва Дмитро Чернушенко та його супутниця, суддя Дніпровського районного суду столиці, побилися з охороною клубу «Ібіца» в Одесі. Їх затримала міліція, але згодом відпустила на прохання помічника одного з місцевих суддів. Раніше батько Чернушенка очолював один із одеських судів.
XS
SM
MD
LG