Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Європарламенту надав особисту поруку Луценку


Депутат Європейського парламенту Марек Сівець звернувся з листом до Печерського районного суду Києва, у якому надає особисту поруку колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Як повідомили у прес-службі партії «Народна самооборона», у листі євродепутат просить суд переглянути рішення щодо затримання Юрія Луценка. «Переконаний, що арешт є винятковим запобіжним заходом, який повинен застосовуватися до підозрюваного виключно у випадку реальної загрози. Видається, що до Юрія Луценка, чий стан здоров’я не найкращий, можна було б обрати більш м’який запобіжний захід», – зазначає Сівець.

«Європейський суд з прав людини у своїх непоодиноких рішеннях з відповідного питання (Ягчі та Сархін проти Туреччини, 1995; Шіссер проти Швейцарії, 1979; Ірландія проти Великобританії, 1978) однозначно вказує, що тривале утримання під вартою є часто порушенням прав підозрюваного», – йдеться у листі.

«Водночас хотів би наголосити, що не маю наміру втрутитися у справи внутрішньонаціональної юрисдикції, проте не можу не висловити свого занепокоєння ситуацією навколо справи Юрія Луценка і тому надаю особисту поруку за Луценка у випадку, якщо суд вважатиме за можливе задовольнити моє звернення щодо обрання іншого запобіжного заходу щодо підозрюваного», - наголошує Марек Сівець у своєму зверненні.
XS
SM
MD
LG