Доступність посилання

ТОП новини

Розпочалося судове слідство у справі Тимошенко


Печерський районний суд Києва перейшов до судового слідства у кримінальній справі, порушеній проти колишнього Прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко щодо газових контрактів. Про перехід до стадії судового слідства оголосив головуючий суддя Родіон Кірєєв.

Перед цим суддя заслухав клопотання учасників процесу про залучення до матеріалів справи додаткових доказів і виклику додаткових свідків.

Судове слідство почалося з зачитування представником прокуратури обвинувального висновку.

Судове засідання проходить без адвокатів Юлії Тимошенко, а також без неї самої, оскільки перед початком зачитування обвинувального висновку суд видалив колишнього прем’єра з зали суду на один день.

Водночас Печерський районний суд Києва сьогодні дозволив фото- і відеофіксацію, а також пряму телевізійну трансляцію розгляду кримінальної справи проти Тимошенко під час зачитування обвинувального висновку.

Таким чином суд змінив своє рішення, ухвалене раніше, яким заборонив фото-, відеофіксацію і пряму телетрансляцію судового засідання від моменту початку стадії судового слідства.

15 липня суд ухвалив, що фото-, відеофіксація і пряма телетрансляція буде заборонена з моменту початку допиту свідків у справі, який, відповідно до кримінально-процесуального законодавства, буде проводитися після зачитування обвинувального висновку.
XS
SM
MD
LG