Доступність посилання

ТОП новини

DT.UA: нова, шпигунська версія взаємного вислання військових аташе з Києва й Мінська


Видання «Дзеркало тижня. Україна» наводить у суботу на своєму сайті DT.UA нову версію взаємної висилки військових аташе Білорусі й України з Києва і Мінська, що, за його даними, відбулось раніше: тепер видання стверджує, що протягом останніх чотирьох місяців з України вислали двох військових аташе Білорусі за шпигунство, а по тому Білорусь вислала двох українських військових дипломатичних працівників – аташе з питань оборони й військового аташе.

При цьому DT.UA звертає увагу, що між спецслужбами країн-учасниць СНД існує домовленість не вести розвідувальну діяльність одна проти одної, але Білорусь, як і Росія не дотримується цієї угоди.

Видання також пише, не наводячи подробиць, що білоруська контррозвідка влаштувала «спектакль», щоб дискредитувати українських офіцерів, а не просто вислала їх за загальноприйнятим принципом взаємності.

«Дзеркало тижня. Україна», крім того, нагадує: в Україні повідомлення про взаємне вислання українських і білоруських дипломатичних працівників не коментували; в посольстві України в Білорусі заявляли, що українських військових аташе не висилали, а в них просто закінчився термін перебування; в МЗС Білорусі заявили, що їхній військовий аташе не висилався і продовжує працювати в Україні. При цьому видання наполягає з посиланням на власні «джерела в уряді і компетентних органах», що взаємне вислання таки відбулося.

Днями DT.UA вже наводило цілком іншу версію цих самих подій.
XS
SM
MD
LG