Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Грузії звільнило співробітника за побиття журналіста у Києві


Посольство Грузії в Україні звільнило співробітника, який сьогодні побив журналіста інформаційно-аналітичного інтернет-порталу «Коментарі», що знімав акцію протесту жіночого руху FEMEN у Києві. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Грузії.

«Винного в інциденті співробітника посольства Грузії в Україні звільнено з роботи», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, посольство приносить свої вибачення журналістам, учасникам акції й українській громадськості у зв’язку з тим, що сталося.

У повідомленні також йдеться про те, що співробітник, який побив журналіста, працював на основі трудового договору в охороні посольства.

Інцидент із побиттям журналіста стався вранці 18 липня під час театралізованої акції протесту жіночого руху FEMEN, що проходила біля посольства, проти затримання в Грузії фотографів, яких місцева влада обвинуватила в шпигунстві.

З посольства вийшов чоловік і, не представившись, почав розганяти активісток руху, а потім почав бити по апаратурі фотографів і операторів, вимагаючи припинення зйомки. У відповідь на обурення журналістів із приводу його поведінки чоловік ударив фотокореспондента «Коментарів» рукою в голову.
XS
SM
MD
LG