Доступність посилання

ТОП новини

Голова Єврогрупи не виключає вибіркового дефолту Греції


Можливість вибіркового дефолту Греції не можна виключати, проте необхідно зробити все можливе, щоб цього уникнути, при цьому за підсумками саміту лідерів ЄС має бути вироблене «комплексне рішення», заявив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер у четвер у Брюсселі перед початком засідання лідерів 17 країн Євросоюзу, присвяченого борговій кризі єврозони і борговим проблемам Греції, зокрема.

Слідом за коментарями Юнкера джерела в урядових та фінансових колах Німеччини повідомили, що Європейський центробанк прийме «вибірковий дефолт» Греції як частину рішення боргових проблем цієї країни.

Щодо вирішення проблеми боргової кризи Греції голова Єврогрупи заявив, що в ході засідання у Брюсселі має бути вироблене «комплексне рішення», а вся відповідна технічна робота може бути виконана пізніше.

«Ми повинні сформулювати комплексне рішення (з питання Греції) сьогодні, а відповідну технічну роботу має зробити Єврогрупа після закінчення саміту таким чином, щоб нам не потрібно було зустрічатися що два тижні і додавати до спільного рішення нові елементи», – заявив Юнкер.

Після коментарів голови Єврогрупи, яка об’єднує міністрів фінансів 17 країн ЄС, що користуються євро, єдина валюта євро знизилася на 0,44 відсотка нижче від початку торгів стосовно долара США і зупинилась на позначці 1,4144 долара за євро.
XS
SM
MD
LG