Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд зобов’язав Україну виплатити компенсацію за побиття українця в міліції


Європейський суд із прав людини зобов’язав Україну виплатити 20 тисяч євро компенсації за моральні збитки і 1 тисячу євро компенсації на судові витрати 43-річному жителеві Маріуполя Донецької області Івану Коробову за побиття його в міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Відповідне рішення суд ухвалив 21 липня.

Згідно з повідомленням, у грудні 1999 року Коробов позичив 3,4 тисячі євро особі, яка згодом повернула лише частину цих грошей. Він домовився про зустріч із боржником у квітні 2000 року, щоб той повернув гроші. Однак, зі слів Коробова, цього дня його затримали співробітники міліції, тому що кількома днями раніше проти нього порушили кримінальну справу за підозрою у вимаганні грошей.

Коробов стверджував, що 18 квітня, у день затримання, співробітники міліції били і катували його електрошком щонайменше 6 годин. Побої на тілі Коробова зрештою виявила і судово-медична експертиза.

У квітні 2002 року Коробова засудили до 3 років позбавлення волі за те, що він погрожував людині, вимагаючи повернути борг. Його звільнили з 2-річним випробувальним терміном.

Пізніше Верховний Суд відхилив звернення Івана Коробова з касаційною скаргою.

Одностайною ухвалою Європейський суд із прав людини визнав факт наявності катувань і неефективного розслідування, а також порушення права на чесний судовий розгляд.
XS
SM
MD
LG