Доступність посилання

ТОП новини

Янукович дозволив приватизацію низки підприємств


Президент Віктор Янукович схвалив дозвіл Верховної Ради на виключення з переліку підприємств, які не підлягають приватизації, державної акціонерної компанії «Титан» (Армянськ, Крим), підприємства «Запорізький титано-магнієвий комбінат», державних підприємств «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» (Житомирська область) і «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» (Дніпропетровська область).

Згідно з повідомленням на сайті Президента, Янукович підписав закон «Про внесення змiн до Закону України «Про перелiк об’єктiв права державної власностi, що не пiдлягають приватизації»», яким ці компанії виключаються зі списку таких, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані.

Крім того, закон передбачає виключення з цього списку шовксільгоспів «Апостолівський» і «Шотівський» на Дніпропетровщині, Українського державного інституту скла та виробничого об’єднання «Автоскло» на Донеччині, Київського державного заводу «Буревісник», та Славутського комбінату «Будфарфор» на Хмельниччині.

Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат та Вільногірський гірничо-металургійний комбінат нині перебувають в оренді в компанії «Кримський титан». 50% +1 акція «Кримського титану» належить державі, 50%-1 акція – компанії Ostchem Germany Gmb, яка входить в Group DF Дмитра Фірташа.

Group DF у грудні 2010 року заявила про зацікавленість у створенні разом із державою єдиної вертикально інтегрованої структури в титановій галузі, а також отриманні контролю в ній.
XS
SM
MD
LG