Доступність посилання

ТОП новини

МВС хоче від Верховної Ради оцінки дій депутатів у суді


Керівництво Міністерства внутрішніх справ України звернеться до Верховної Ради з проханням дати правову оцінку діям народних депутатів у Печерському районному суді Києва під час слухання в вівторок у «газовій справі» проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомило Управління зв’язків із громадськістю МВС.

За цим повідомленням, керівництво МВС планує звертатися до парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, щоб він надав правову оцінку становища з дотриманням дисципліни та норм депутатської етики у залі судового засідання.

МВС нагадує, що в залі суду сталася сутичка між міліцією і народними депутатами, коли депутати відмовилися добровільно виконати рішення суду й залишити приміщення, й їх мусили витіснити працівники спеціального батальйону судової міліції «Грифон». Перед тим депутати не зважали на численні зауваження судді і продовжували порушувати громадський порядок, і суддя ухвалив видалити їх із зали суду.

У повідомленні наголошено, що міліціонери не застосовували до депутатів заходів фізичного впливу, хоча мали на те законні підстави, натомість унаслідок опору депутатів декілька працівників міліції з численними ушкодженнями потрапили до лікарні.

Заходи реагування працівників міліції на протиправні дії не обмежували депутатської недоторканності, оскільки вживалися за рішенням головуючого судді відповідно до норм чинного законодавства, заявляє МВС.

Із іншого боку, партія «Батьківщина», лідером якої є Юлія Тимошенко, заявила, що в перебігу того інциденту бійці «Грифону» травмували кількох народних депутатів.
XS
SM
MD
LG