Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін допускає зміни у держбюджеті через подорожчання російського газу


Міністерство фінансів України не виключає внесення поправок до державного бюджету на 2011 рік у разі значного зростання цін на імпортний газ на початку четвертого кварталу цього року. Про це повідомив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський.

«Залежно від того, як розвиватимуться події зі зростанням цін на газ і переговорами з Російською Федерацією, ми реагуватимемо на ці питання вже за підсумками 9 місяців», – сказав він.

Як зазначив Анатолій Мярковський, держбюджет не потребував внесення поправок після зростання цін на імпортний газ у третьому кварталі цього року.

«Першу проблему, пов’язану зі збільшенням дотацій із держбюджету «Нафтогазу України», вирішили в червні, коли ми зменшили власний дефіцит бюджету на 3,5 мільярди гривень, і, таким чином, виник ресурс збільшення дефіциту НАК з 5 мільярдів гривень до 8,5 мільярдів, як це затверджено в її фінаплані», – сказав перший заступник міністра фінансів.

Анатолій Мярковський додав, що ухвалене рішення поки дозволяє не перевищити раніше затверджений дефіцит держбюджету понад 3,5% ВВП.
XS
SM
MD
LG