Доступність посилання

ТОП новини

У чергу, охочі відпочити!


Харків – На українсько-російському кордоні, поблизу українського Харкова та російського Бєлгорода, охочі до відпочинку на чорноморському узбережжі вимушені простоювати у пробках по кілька годин. Прикордонники кажуть, що це сезонна особливість у міграційних процесах. А з серпня ситуація з чергами на прикордонно-митному пункті Гоптівка взагалі може ускладнитися, бо тут хочуть розпочати реконструкцію проїжджих смуг, будівництво сервіс-приміщень, тощо. Цей ремонт на прикордонному пункті влаштовують заради збільшення пропускної спроможності туристів, зокрема вболівальників «Євро-2012».

Українські та російські водії в Інтернеті активно обговорюють великі черги на пропускних прикордонних митних пунктах Гоптівки, що поблизу Харкова й неподалік Бєлгорода. Росіяни поспішають на кримські пляжі і дешеві ринки, пояснює начальник Харківського прикордонного загону Віктор Мельниченко. За його словами, їдуть на море в одній машині по 3-4 особи.

Михайлові доводиться перетинати українсько-російський кордон чи не щотижня – їздить у Росію до батьків. Нещодавно йому довелося стояти в черзі більше п’яти годин.

За розповідями автомобілістів, черги довші з російської сторони. Кількагодинні простої посадовці Федеральної митної служби Росії пояснюють новими для них обов’язками. Російській митниці передали повноваження транспортного, санітарного і фітоконтролю. За інформацією начальника Харківського прикордонного загону влітку щодоби через Гоптівку проходить 15 тисяч осіб, а у вихідні – 20 тисяч. Проїжджає також до п’яти тисяч автомашин.

На початку серпня, у рамках підготовки України до «Євро-2012», тут розпочинають реконструкцію інфраструктури митного і прикордонного контролю. Розширять і збільшать кількість проїзних смуг для автівок. Для виїзду з країни буде 11, а для в’їзду додому – 12 шляхів. До грудня цього року, поки триватиме ремонт у Гоптівці, пропускна спроможність зменшиться наполовину. На облаштування державних прикордонних і митних постів поблизу Харкова з державного бюджету виділили 40 мільйонів гривень. Прикордонники сподіваються, що наступного року таких черг уже не буде.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG