Доступність посилання

ТОП новини

Кожен п’ятий українець не відпочиватиме влітку через брак грошей


Львів – Літо у розпалі, і багатьох людей сьогодні турбує, як відпочити у цю пору року. Однак кожен п’ятий українець не відпочиватиме влітку через фінансові труднощі. Такі дані соціологічного опитування групи «Рейтинг».

Згідно з результатами соціологічного опитування, 40% українців проведуть нинішнє літо вдома, 10% – в одному з українських міст чи сіл.

Попри те, що українці, переважно жінки, люблять відпочинок на березі моря, лише трохи більше як 14% респондентів планують поніжитись у хвилях Чорного моря, удвічі менше українців милуватимуться Азовським морем.

А ось 5% віддають перевагу екологічним Карпатам.

Українські чоловіки та жінки люблять відпочивати по-різному

Для українських чоловіків найкращий відпочинок на природі: на березі річки, на полюванні, у походах. Тим часом жінки не розділяють такого активного відпочинку чоловіків. Третина українок воліють відпочивати на власній дачі або ж оздоровлюватись у санаторіях.

Якщо українські чоловіки люблять мандрувати автомобілем, велосипедом, мотоциклом, то жінки – потягом і автобусом.

Море і гори найчастіше ваблять українську молодь і людей середнього віку, а річка та ліс – старших осіб.

Чим люди поважнішого віку, тим частіше вони проводять літо вдома. А таких понад 60%. За даними соцопитування, українські пенсіонери взагалі не мають можливості відпочивати і мандрувати.

Львів’яни обирають Болгарію

Радіо Свобода поцікавилось, як львів’яни проведуть свою літню відпустку.

– Ми влітку з дітками відпочиватимемо у селі в бабусі, біля Івано-Франківська. Але весною учотирьох тиждень були у Туреччині. Для цього заощаджували гроші, але відпочинок дуже дорогий.

– Ніде не відпочиватимемо родиною. Але якщо їхати, то лише за кордон, у Болгарію. На Азовському морі холера, у Криму дуже брудно на пляжах і дорого. Нам доводиться рік відкладати гроші на відпустку.

– Якщо поїду, то на фестиваль, щоб послухати музику, або ще в похід у Карпати. Бо я студентка і немає грошей на мандрівки дорожчі.

Представник львівської туристичної фірми «Баварія тур» Ірина Медвідь розповіла, що цього року люди зважають передусім на вартість путівки і найчастіше обирають недорогі курорти. Найбільшою популярністю серед львів’ян користується Болгарія, Греція, Чорногорія.

Тим часом Туреччина і Хорватія не по кишені переважній більшості львів’ян. Через політичні події у Єгипті турецькі курорти подорожчали.

Кожен п’ятий українець не має цього літа роботи, а тому і не зможе собі дозволити відпочинок поза власною домівкою.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG