Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН обговорила напруженість на сербсько-косовському кордоні


Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй провела консультації щодо зростання напруженості на кордоні між Сербією та Косовом.

Раніше цього тижня група етнічних сербів зруйнувала один із прикордонних пунктів після того, як поліція Косова встановила свій контроль на кордоні. Поліцейські намагалися забезпечити дотримання заборони на імпорт товарів із Сербії, запроваджену у відповідь на аналогічне сербське ембарго.

Рада безпеки ООН обговорювала ситуацію на сербсько-косовському кордоні за зачиненими дверима. Таким чином, міжнародна організація відмовила Сербії у проханні провести відкриту сесію.

Таке рішення розкритикував міністр закордонних справ Сербії Вук Єремич, який спеціально прибув на зустріч у Нью-Йорк. «Нам дуже важко зрозуміти, чому наша пропозиція зустріла такий опір. Всі сторони зацікавленні у вирішенні цього питання. Ви можете погоджуватися або не погоджуватися з тим, що каже Сербія, але ви повинні принаймні дати нам можливість бути почутими. Нам у такій можливості відмовили», – сказав він.

Безпеку на сербсько-косовському кордоні нині контролюють миротворці багатонаціональних Косовських сил (KFOR).
XS
SM
MD
LG