Доступність посилання

ТОП новини

До всеросійського фронту Путіна приєдналась ПСПУ Вітренко


Офіційний сайт Всеросійського народного фронту Володимира Путіна
Офіційний сайт Всеросійського народного фронту Володимира Путіна

Москва – До Всеросійського народного фронту Володимира Путіна приєдналась Прогресивна соціалістична партія України Наталії Вітренко. ПСПУ здавна виступає за відновлення єдності України, Росії і Білорусі в єдиній державі. Навіщо потрібен всеросійський народний фронт партії Вітренко і навіщо вона потрібна російському об’єднанню, створеному прем’єром Путіним?

Прогресивна соціалістична партія України – не перша іноземна організація, що приєдналася до Всеросійського народного фронту. Раніше до нього вже приєднався фонд «Україна-Росія», російський фонд «Око», що базується в Латинській Америці, громадські та політичні об’єднання з Латвії, Білорусі, Фінляндії, Естонії, Придністров’я та Молдови. Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Песков, вітаючи партію Наталії Вітренко, заявив, що «Фронт є відкритим для всіх прихильників».

Сама Наталія Вітренко, мотивуючи приєднання до російської організації, сказала в інтерв’ю Радіо Свобода, що її партія лише виконала волю народу, висловлену 20 років тому – на референдумі 1991 року.

«26 липня президія центрального комітету нашої партії прийняла рішення приєднатися до роботи Всеросійського народного фронту, – каже вона. – Декларацію, яку нам надіслала інтернаціональна Росія ми навіть доповнили своїм пунктом з тим, щоб об’єднати всіх однодумців для виконання волі нашого народу».

Маргінали усіх країн приєднуйтесь

Більшість експертів реагує на приєднання партії Наталії Вітренко до Всеросійського народного фронту іронічно, говорячи, що ПСПУ вже давно не є серйозною політичною силою в Україні. Відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов зауважує, що ситуація схожа на глобальний маразм.

«Вітренко, на мій погляд, такий яскравий представник українських політичних маргіналів. Навіщо це їй потрібно, ви її спитаєте чи психіатра? А що стосується Путіна, то він сподівається, що в Росії ніхто про Вітренко не знає і не дізнається, а заявити, що одна з політичних сил України до нас приєдналася, це ніби як вихід за територію Російської Федерації цього самого фронту шахраїв і злодіїв. У принципі все це схоже на глобальний маразм, позорище в тому числі так званого національного лідера. Ну і не робить честі Україні теж», – зазначив Борис Нємцов.

Центральна виборча комісія Росії поки що не дійшла єдиної думки про те, які наслідки можуть очікувати Загальноросійський народний фронт після вступу до нього зарубіжних організацій. Член ЦВК Майя Гришина каже, що приєднання іноземців не суперечить виборчому законодавству Росії. А її колега Євген Колюшин, який представляє КПРФ, дотримується протилежної точки зору.

Російський політолог Микола Петров висловив думку, що приєднання до Всеросійського народного фронту йде безконтрольно. «Це ситуація, коли процес виходить за рамки розумного і перестає бути контрольованим тими, хто його запускає, – каже він. – Виникає ефект, коли приєднуються такі сили, включаючи закордонні, сама наявність яких в народному фронті ставить під питання легітимність його участі у виборах».

Приєднання Наполеона Бонапарта

Наприкінці червня журналісти московського бюро агентства «Франс Пресс» провели нехитрий експеримент – відправили на сайт Всеросійського народного фронту запит від імені Наполеона Бонапарта. Через декілька секунд вони одержали відповідь: «Шановний Наполеоне Бонапарте Перший, Ваш запит про приєднання до народного фронту прийнятий».

Експерти не без сарказму зауважують: якщо серед тих, що приєдналися до Всеросійського народного фронту, є історичні особи, то що дивуватися появі там партій, які вже зійшли з політичної сцени у себе на батьківщині.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG