Доступність посилання

ТОП новини

У судовому засіданні у справі Тимошенко оголосили перерву до 4 серпня


У засіданні Печерського районного суду Києва, який розглядає справу за обвинуваченням екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у перевищенні повноважень під час підписання газових угод з Росією у 2009 році, оголосили перерву до 4 серпня.

Саме стільки часу надає суд новому захиснику Тимошенко – Юрію Сухову –на ознайомлення з матеріалами справи. Сторона захисту просила суд надати два місяці на ознайомлення зі справою.

Під час розгляду клопотання Юлія Тимошенко також повідомила, що її сторона наполягатиме, щоб на засіданні суду були продемонстровані відеозаписи допитів свідків. За словами Тимошенко, загалом існує 147 годин таких записів.

Перед розглядом клопотання суд допитав третього протягом понеділка свідка у справі – екс-міністра освіти та науки Івана Вакарчука. В основному Вакарчук стверджував, що не пам’ятає багатьох фактів, які стосуються цієї справи.

Раніше у понеділок був допитаний колишній міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський, який заявив, що не вважає оптимальними дії екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко під час підписання газових угод у 2009 році.

А від обіду – протягом 5 годин 20 хвилин давав свідчення колишній міністр оборони Юрій Єхануров. Протягом більш як двох годин запитання свідкові ставила сама Юлія Тимошенко.

Єхануров відкинув звинувачення в тому, що відмовлявся схвалювати позицію уряду на газових переговорах з Росією у 2009 році, бо був особисто зацікавлений у збереженні на українському ринку «РосУкрЕнерго». «Збереження ніякого відношення до моєї позиції щодо посередника не має», – сказав Юрій Єхануров, відповідаючи на запитання Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG