Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: уряд використає вільні кошти для переоснащення лікарень


Прем’єр–міністр України Микола Азаров дав доручення міністрам фінансів та охорони здоров’я знайти кошти на переоснащення українських лікарень, передовсім тих, які обслуговують гірників.

Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду.

Після аварій на шахтах імені Бажанова та «Суходільська-Східна», які сталися минулої п’ятниці на Донбасі, Микола Азаров відвідав лікарні, де перебувають потерпілі шахтарі. На засіданні Кабінету Міністрів він назвав стан медичних закладів «жахливим».

«Палати лікарні нагадують комірчини. Немає сучасного обладнання. Хворі повинні приносити власну білизну. Це рівень 19 століття. Пирогов – і той працював у кращих умовах. Всі вільні кошти уряд спрямує на переозброєння лікарень», – пообіцяв Микола Азаров.

За словами Прем’єр-міністра, потерпілі гірники та родини загиблих уже отримали всі компенсації від держави. Окрім того, прем’єр дав доручення створити загальнодержавний центр гірничої безпеки та поліпшити забезпечення рятувальників необхідним обладнанням. Окремо ситуацію з безпекою українських гірників уряд розгляне наступного тижня.
XS
SM
MD
LG